Δρ. Αθανάσιος Διαμαντόπουλος MRCOG, CCT (UK)

Δρ. Αθανάσιος Διαμαντόπουλος MRCOG, CCT (UK)

Διευθυντής (Fertility Consultant) στο παγκοσμίου φήμης κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής: Assisted Reproduction and Gynaecology Centre (ARGC)” στο Λονδίνο

Επιμελητής Α (Senior Registrar in Fertility) στο τμήμα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και Αναπαραγωγής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Homerton στο Λονδίνο

Μέλος του Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (ΜRCOG), Ην. Βασιλείου (UK)

Με περισσότερο από 14 χρόνια εμπειρίας σε μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Λονδίνου.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο ιατρός Θανάσης Διαμαντόπουλος είναι Μαιευτήρας- Γυναικολόγος με εξειδίκευση στη διερεύνηση της υπογονιμότητας και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και φοίτησε στην Πρότυπο Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και στο 6ο Λύκειο Αθηνών.

Εισήχθην μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 2002.

Αφού εξετέλεσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου και την στρατιωτική του θητεία, μετέβην το 2005 στη Mεγάλη Βρετανία για να ειδικευθεί στη Γυναικολογία και τη Μαιευτική.

Στo πλαίσιο του εθνικού προγράμματος εκπαίδευσης (National Training Number) που ορίζεται από το Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, με βάση την πανεπιστημιακή έδρα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Λονδίνο (London Deanery) εργάσθηκε σε μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία για περισσότερο από 14 χρόνια όπως:

 • King’s College Hospital
 • Homerton University Hospital
 • St Helier University Hospital
 • Royal Sussex County Hospital

Παράλληλα παρακολούθησε το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην ενδοσκοπική χειρουργική υψηλού επιπέδου στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία (MSc: Master in Science in Advanced Gynaecological Endoscopy).

Το 2011 έγινε επίσημο μέλος του Royal College of Obstetricians and Gynaecologists του Ηνωμένου Βασιλείου (MRCOG) μετά από εξετάσεις.

Tο 2015 απέκτησε τον τίτλο Πιστοποίησης ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και εξειδίκευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία από το Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο “CCT: Certification of Completion of Training in Obstetrics and Gynaecology”.

Διετέλεσε Διευθυντής Υπογονιμότητας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (Fertility Consultant) στο ARGC, την παγκοσμίου φήμης κλινικής στο Λονδίνο με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρονιά από το 1995 έως σήμερα. (Τα ποσοστά επιτυχίας του κέντρου ειναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα της HFEA που είναι ο φορέας ο οποίος χορηγεί αδειοδότηση και ελέγχει τη λειτουργία των κλινικών εξωσωματικής στο Ην. Βασίλειο.)

Στο ARGC εργάζεται στο πλευρό του Dr Mohammed Taranissi αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στην αντιμετώπιση των ανοσολογικών διαταραχών που σχετιζονται με την υπογονιμότητα και τις επαναλαμβανόμενες αποβολές στην εγκυμοσύνη.

Προγενέστερα εργάσθηκε ως Επιμελητής Α (Senior Registrar) και εξειδικεύθηκε αποκλειστικά στο τμήμα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και Αναπαραγωγής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Homerton στο Λονδίνο, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στη διερεύνηση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση του υπογόνιμου ζευγαριού. Η μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης του νοσοκομείου Homerton αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μονάδες εξωσωματικής γονιμοποίησης της Μ. Βρετανίας.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2018 και συνεργάζεται με τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα εξωσωματικής στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Έχει παρακολουθήσει και παρουσιάσει εργασίες σε πολλά διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια.

Είναι έγγαμος και πατέρας τριών γλυκών παιδιών.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ/ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ:

Απο το Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG):

 • Παρακολούθηση και αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και διαταραχών της αναπαραγωγής (Advanced Training Skills Module in Subfertility and Reproductive Health Certification)
 • Παρακολούθηση της κύησης υψηλού κινδύνου (Advanced Training Skills Module in Advanced Labour Ward Practice Certification)
 • Διδασκαλία και εκπαίδευση της Μαιευτικής και Γυναικολογίας (Educator in Postgraduate O&G Medical Education and Training Certification).

Από τη British Fertility Society (ΒFS)

 • Εμβρυομεταφορά και σπερματέγχυση (Embryo Transfer/ IUI Certification)
 • Υπερηχογραφία (Pelvic Ultrasound Certification)
 • Θεραπευτική αντιμετώπιση του υπογόνιμου ζευγαριού (Management of the Infertile Couple Certification)
 • Αντιμετώπιση ανδρικής υπογονιμότητας (Male Fertility Certification)
 • Ποιοτική διαχείριση κέντρου υπογονιμότητας (Quality Management of a Fertility Service Certification)
 • Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (Assisted Conception Certification)

Μέλος των επιστημονικών ενώσεων:

 • Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG), UK
 • British Fertility Society (BFS)
 • American Society of Reproductive Medicine (ASRM)
 • European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)
 • British Society of Gynaecological Endoscopy (BSGE)
 • British Society for Colposcopy and Cervical Pathology (ΒSCCP)