ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ
  1. Ξεκινήστε να προετοιμάζετε το σώμα σας για τουλάχιστον τρεις μήνες πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία γονιμότητας.
  2. Ξεκινήστε να παίρνετε βιταμίνες για την βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας.
  3. Ελέγξτε το επίπεδο της βιταμίνης D στον οργανισμό σας, καθώς ανεπάρκεια σε βιταμίνη D ενδέχεται να σχετίζεται με μειωμένη γονιμότητα
  4. Υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή. Τροφές που μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος είναι τα πορτοκάλια, οι μπανάνες, το ελαιόλαδο, ο σολομός, το γάλα, το σπανάκι, το μπρόκολο, τα σπαράγγια, τα καρύδια και η μαύρη σοκολάτα. Μειώστε ή ιδανικά σταματήστε το αλκοόλ.
  5. Η θερμότητα στην περιοχή των γεννητικών σας οργάνων μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του σπέρματος. Καλό είναι να αποφεύγετε τα σφιχτά εσώρουχα ή τα παντελόνια που σας πιέζουν, τα ζεστά μπάνια και την σάουνα καθώς και τις αθλητικές δραστηριότητες που αυξάνουν την πίεση στην περιοχή όπως η ποδηλασία. Επιπρόσθετα διατηρείτε το κινητό σας τηλέφωνο μακριά από τις τσέπες του παντελονιού σας.
  6. Αποφεύγετε την έκθεση σε χημικές ουσίες καθώς είναι πιθανό να επηρεάζουν την ποιότητα του σπέρματος σας.
  7. Εάν καπνίζετε ή είστε χρήστης ναρκωτικών ουσιών συστήνεται η διακοπή τους. Το κάπνισμα συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορεί να μειώσει την ποιότητα του σπέρματος σας.
  8. Στοχεύετε σε διατήρηση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μεταξύ 19-25, καθώς η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος σας.
  9. Προσπαθήστε να κοιμάστε καλά, ιδανικά 7-8 ώρες κάθε βράδυ.
  10.  Περιορίστε το άγχος σας και υποστηρίξτε την σύντροφο/ σύζυγό σας.