ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ
  1. Ξεκινήστε να προετοιμάζετε το σώμα σας για τουλάχιστον τρεις μήνες πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία γονιμότητας.
  2. Ξεκινήστε να παίρνετε φυλλικό οξύ (0,4 mg) είτε μόνο του είτε ως συστατικό πολύ-βιταμινούχων σκευασμάτων, για τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την εγκυμοσύνη. Ορισμένες γυναίκες μπορεί να χρειαστεί να πάρουν υψηλότερη δόση (5 mg).
  3. Ελέγξτε το επίπεδο της βιταμίνης D στον οργανισμό σας, καθώς ανεπάρκεια σε βιταμίνη D ενδέχεται να σχετίζεται με μειωμένη γονιμότητα και αυξημένο κίνδυνο αποβολής. Εάν έχετε διαβήτη ή νόσο του θυρεοειδούς συμβουλευτείτε τον ενδοκρινολόγο σας.
  4. Υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή. Προσπαθήστε να τρώτε άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καταναλώστε τροφές όπως ψάρια και πουλερικά και χρησιμοποιήστε αγνό παρθένο ελαιόλαδο στη διατροφή σας. Να πίνετε άφθονο νερό για επαρκή ενυδάτωση. Αποφύγετε τις εξαντλητικές δίαιτες, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για τη σύλληψη. Μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης και απέχετε πλήρως από το αλκοόλ.
  5. Εάν καπνίζετε ή είστε χρήστης ναρκωτικών ουσιών συστήνεται η διακοπή τους. Το κάπνισμα συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορεί να μειώσει τη γονιμότητά σας και σχετίζεται με υψηλότερα ποσοστά αποβολής. Επιπλέον, το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του μωρού σας.
  6. Ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής, σας συμβουλεύουμε να ασκείστε σε λογικά πλαίσια. Η υπερβολική άσκηση θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί να εμποδίσει την ωορρηξία σας
  7. Στοχεύετε σε διατήρηση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μεταξύ 19-25. Η έλλειψη βάρους ή το υπερβολικό βάρος μπορεί να επηρεάσει την ωορρηξία και να επηρεάσει τη γονιμότητά σας.
  8. Να έχετε τακτικές επαφές, κάθε 2-3 ημέρες. Αποφύγετε τα λιπαντικά καθώς ορισμένα μπορεί να επηρεάσουν το σπέρμα. Πρακτικές όπως, το να ξαπλώνετε στο κρεβάτι μετά από την επαφή, ο οργασμός ή οι διαφορετικές στάσεις κατά την επαφή, ούτε αυξάνουν ούτε μειώνουν την πιθανότητα σύλληψης.
  9. Προσπαθήστε να κοιμάστε καλά, ιδανικά 7-8 ώρες κάθε βράδυ.
  10. Προσπαθήστε να είστε χαλαροί. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ευεργετικό να υιοθετούν τεχνικές που μειώνουν το στρες όπως ο βελονισμός. Να θυμάστε ότι η επίτευξη εγκυμοσύνης είναι, ως ένα βαθμό, θέμα στατιστικής και πιθανοτήτων. Η πιθανότητα σύλληψης εντός ενός έτους από την έναρξη της προσπάθειας είναι περίπου 70%. Τα καλά νέα είναι ότι τουλάχιστον οι μισοί από εσάς που δεν τα καταφέρατε στον πρώτο χρόνο προσπάθειας θα τα καταφέρετε την αμέσως επόμενη χρονιά. Οι πιθανότητες είναι υπέρ σας!